De directie

Richard Spijkers

Artistiek leider / hoofddocent

Richard Studeerde Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, conservatorium. Eerder studeerde hij aan de MAF. In 2015 diplomeerde hij voor The London College of Music (LCM), Performing Arts.

Hij speelde grote rollen in o.a. The Full Monty, les Misérables, Beauty and the Beast, Carmen, Kuifje, Romeo en Julia, Passion en Bonifatius de Musical. Ook vertolkte hij Captain Hook in de wereldtour van 'Peter Pan, the Never Ending Story'.

Onlangs speelde hij nog de rol van Johan van Oldenbarnevelt in de musical Hugo de Groot en speelde in de film 'Pestkop' (2017) en in 'Kamer 24' (2018) met o.a. Peter Faber. En in 'Het geheim van Sophia', met o.a. Pamela Teeves en Jada Borsato. In oktober komt de film 'De vloek van Lughus' uit, een familie horror film waarin het de rol van horrorclown speelt.

Ook op TV is hij geregeld te zien geweest in series als 'Dagboek van een Callgirl', GTST, ONM en 'Rozengeur en WodkaLime', 'Overspel', 'Beschuldigd' en 'Verborgen Verhalen'. Ook in commercials kunt u hem herkennen.

Verder is hij gastdocent bij Lucia Marthas, dansacademie en is hij docent aan verschillende ROC's (leisure & hospitality).

Vanaf eind september 2021 gaat Richard één van de hoofdrollen (kapitein Edward John Smith)) spelen in de musical Titanic.

Richard zal regelmatig masterclasses gaan geven bij de Academy. Hij zal ook altijd plaatsnemen in de auditie commissie en is als artistiek leider mede eindverantwoordelijk voor de kwaliteit en inhoud van de lessen en de producties.

Daniëlle von Stockhausen

Algemeen directeur

Daniëlle von Stockhausen begon haar carrière als danseres en dansdocent. Later ging ze zich ontwikkelen op gebied van zang en werd zij steeds meer de allround zangeres en entertainer die ze tot op de dag vandaag is.

Ze is veelgevraagd solist voor grote muziektheater projecten, werkt als studiozangeres en als backingvocal.

Ze is ook te horen als leadvocal bij vele kinderanimatie shows voor verschillende vakantieparken.

Daarnaast werk ze mee als regisseur en producent aan grote Muziektheater en musical projecten. Door haar doortastendheid, creativiteit en openheid haalt ze er alles uit wat erin zit. 'Mijn voordeel is dat ik zelf jaren op de planken heb gestaan, dus ik weet wat er achter de schermen moet gebeuren en op het podium, maar ook wat er nodig is aan techniek en wat de acteurs/zangers nodig hebben om optimaal te presteren'.

Na 5 jaar Muziektheater Roes te hebben bijgestaan als artistiek leider samen met Richard Spijkers , gaat ze verder als Algemeen Directeur van de Musical Academy.

Bestuur

Paul Manders

Bestuurslid

Paul is al een tijd nauw verbonden als voorzitter van voorheen muziektheater Roes en zal bij de Musical Academy Breda als bestuurslid aan de slag gaan. Hier bij zal hij Daniëlle ondersteunen in haar taken als algemeen directeur.

Paul heeft zelf ook als acteur en zanger mee gewerkt aan vele amateurproducties en heeft een grote passie voor musical en alles wat er bij hoort.

Een andere grote passie is zweegvliegen en volgt nu lessen om in de toekomst zelfstandig te mogen gaan vliegen.

Het docententeam

Rowan Boele

Zang- en dramadocent

Al vanaf het begin ben is Rowan betrokken bij Musical Academy Breda (voorheen muziektheater Roes) als bestuurslid én als deelnemer.

Rowan heeft dan ook menig hoofdrol vertolkt in diverse producties. ('badgirls', musical '14:22', 'wat zien ik', 'tournesol')

In 2017 is ze de opleiding van Complete Vocal Technique te gaan volgen in Amsterdam. Met succes afgerond en is nu in het bezit van diploma CVT 1-year Singer Course.

In 2019 behaalt ze haar diploma voor 'Music Theatre and Performance' aan de West University of London. Met haar eigen Trio 'jong belegen' treedt ze veel op en ze geeft ook nog privé zanglessen.

Volgt nu een studie aan het Universal Voice Instituut (van Alberto ter Doest).

Rowan wil graag jonge talenten bijstaan in hun ontwikkeling op gebied van zang en drama.

Florianne Spijkers

Dramadocent

Florianne is afgestudeerd aan de MBO Theateropleiding, dit is een 3 jaar durende opleiding waar studenten door middel van acteerlessen, zanglessen, danslessen, maaklessen & theaterfilosofielessen opgeleid worden tot Artiest. Ook volgt Florianne sinds haar 7e zanglessen. En heeft ze een korte curcus CVT stemtechnieken gevolgd.

Ze treed regelmatig op met haar theatergezelschap 'Vers Vlees' waarin ze verschillende voorstellingen maakt met verschillende regisseurs.

Florianne is een docent die houdt van speelsheid, lol maar die ook zeker als doel heeft de kinderen wat te leren over theater en verschillende speeltechnieken.

Femke Sonneveld

Dansdocent

Femke Sonneveld is afgestuurd aan de dansacademie in 2020.

Een jonge docent met een enorme drive. Femke is op dit moment te zien in de theater productie CARO in het Efteling theater. Daarnaast is ze werkzaam als dansdocent bij meerdere dansscholen en wordt ze regelmatig ingehuurd als danseres voor videoclips en fotoshoots.

Femke is allround danseres en dus is breed inzetbaar als dansdocent.

Ze zal danslessen gaan geven aan verschillende groepen bij de Academy.

Kim Foesenek

Dansdocent

Kim danst al van kleins af aan en heeft vele jaren danslessen gevolgd.

Zij heeft zich ontwikkeld in verschillende dansstijlen en geeft deze kennis nu door op met veel enthousiasme aan de kids talents.

Jan Huijbregts

Zang- en ensemblezangdocent

Jan is in 2020 afgestudeerd aan Universal Voice Institute. Het Universal Voice System (UVS) is een lesmethode waarmee je in korte tijd resultaten kunt halen, in voor iedereen begrijpbare taal.

Jan volgde jarenlang zanglessen bij onder andere Richard Spijkers. Als gediplomeerd Universal Voice Teacher geeft hij nu zelf zanglessen in zijn zangstudio en verzorgt daarnaast workshops. Zelf staat hij regelmatig op het podium met een band, in kleine bezetting met gitarist/pianist en af en toe met een bigband.

Als zangdocent is Jan nieuw bij Musical Academy Breda. Hij geeft lessen in een open sfeer, met de nodige humor, zonder het doel uit het oog te verliezen. Jan kijkt er naar uit om komend seizoen de zanglessen te verzorgen en iedereen te helpen in zijn of haar ontwikkeling op het gebied van zang.

Anita van Ek

Zang- en ensemblezangdocent

Anita is een zeer ervaring koordirigent met passie voor musical.

In 2002 volgde zij kinderkoordirectie o.l.v. Wilko Brouwers te Roosendaal. In 2003 en 2004 volgde zij de befaamde Kurt Thomas cursus (conservatorium Utrecht). Van 2000 t/m 2004 was zij dirigent bij de opleidingsklas Stedelijk Jeugd koor te Breda en sinds 2008 tot heden is zij dirigent van Una Voce. Verder maakt zij deel uit van het dubbel kwartet s'ottovoices, waarmee zij in april naar Turkije gaat.

Anita geeft zangles op verschillende lokaties.

Ze gaat bij de Academy lessen geven in ensemble zang. Een belangrijk onderdeel van musical!

Liesanne van Dongen

Tapdance & song & dance docent

2018 studeerde Liesanne van Dongen af aan de opleiding Musicaltheater op Fontys Hogeschool voor de Kunsten met een stage in de musical My Fair Lady.

Haar passie voor theater begon al op jonge leeftijd. Ze startte met Ierse dans toen ze 5 jaar oud was. Hiermee werd ze in 2008 Europees Kampioen. In de zomer volgde ze een extra opleiding aan het London Studio Centre in Londen.

In 2018/2019 was Liesanne te zien in de musical Evita van De Graaf & Cornelissen Entertainment. Vorig jaar stond zij in voorstelling Jeans als zangeres en danseres, waar ze ook komend jaar mee langs alle theaters in Nederland tourt.

Naast het uitv oerende deel in het vak ontwikkelt Liesanne zich ook als docent en choreograaf. Sinds augustus 2020 is ze docent op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in de dansstijl Tap.

Vanaf januari zal Liesanne tap-les gaan geven en ook workshops in song&dance.

Mitchel Folst

Drama/spel docent

Mitchell is in 2018 en 2019 afgestudeerd aan de MBO Theaterschool Rotterdam. Waarna hij de keuze heeft gemaakt gelijk het werkveld op te zoeken.

Naast Lesgeven was Mitchell ook te zien in de voorstelling Trojan Wars van Het Nationale Theater. Naast spelen maakt hij ook eigen voorstellingen, en is trainingsacteur voor politie en defensie.

Naast tekst vind Mitchell het lichaam heel belangrijk. Aangezien je lichaam je instrument op de vloer is. Verder verbind hij zich aan de citaat van film regisseur Lars von Tier: "I think that limitations are the most important part of any artform." Wat inhoudt dat problemen een versterking zijn van elke kunst vorm.

Deel op je socials...